DERMAPEN4/ MICRONEEDLING

Upplev den transformerande kraften hos Microneedling/Dermapen 4 för en förbättrad hudhälsa. Dermapen är en mycket populär, effektiv och avancerad microneedling-teknik som ger långvariga förbättringar av din huds hälsa.

Vad kan du förvänta dig av din Microneedling-behandling?

  • En strålande hudton som utstrålar vitalitet.
  • Stimulerad kollagenproduktion för fastare och ungdomligare hud.
  • Uppstramad och förnyad hud för ett mer ungdomligt utseende.

Undrar du om Microneedling är lämpligt för dig? Dermapen kan hantera olika bekymmer. Oavsett om du har märkt av slapp hud, rynkor, fina linjer, ärr eller förstorade porer på grund av åldrande, kan Dermapen/Microneedling vara den perfekta behandlingen för dig. Dermapen kan också behandla specifika områden på kroppen.

Vem kan dra nytta av Dermapen/Microneedling-behandlingar?

Microneedling är en mångsidig behandling som passar alla hudtyper, hudtoner och önskemål. Oavsett om du har torr, fet, glåmig hud, akne eller bekymmer som fina linjer, pigmentering eller bristningar kan Dermapen hjälpa dig att uppnå imponerande resultat.

Behandlingsprocessen inleds vanligtvis med en noggrann rengöring av din hud, följt av applicering av utvalda serum. Själva proceduren innefattar användning av sterila mikronålar som penetrerar huden och skapar mikrokanaler för att förbättra absorptionen av serumet. Djupet på nålarna varierar beroende på det behandlade området och behandlingens syfte. Nålarna som används vid Microneedling-behandlingar är små och liknar inte de som används vid injektioner, vilket gör proceduren generellt smärtfri. Efteråt applicerar våra skickliga estetiker en lugnande och kylande ansiktsmask för att stilla huden.

Vad kan vi behandla?

Microneedling fungerar väldigt bra på de allra flesta hudtyper och hudtillstånd tack vare att man anpassar nålarnas djup och hastighet efter varje enskild patient. Vanliga behandlingsområden är akneärr, solskador och hudföryngring som alla brukar svara mycket bra på behandlingen. Vilken behandlingsintervall och antal behandlingar som passar just dig hjälper vi dig att komma fram till när du besöker oss.

Finns det några biverkningar och vad bör du tänka på efter behandlingen?

Biverkningarna av Dermapen beror på det behandlade området. Vissa kunder kan uppleva mild rodnad och värme, vilket vanligtvis avklingar inom 24 timmar. Det är viktigt att följa de efterbehandlingsinstruktioner som ges. Individuell vägledning kommer att ges, men det är viktigt att undvika att röra vid ansiktet för att förhindra att bakterier kommer in.

Vad bör jag tänka på efter behandlingen?

Efter behandlingen syns oftast en lätt till kraftig rodnad, som ett bevis på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process i huden. Mängder av tillväxtfaktorer har frigjorts och bidrar till nybildning av kollagen och elastin. Rodnaden brukar till större del lägga sig efter några timmar men kan vara upp till ett dygn. Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen (med undantag för nedanstående punkter). De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efter är torrhet, flagnande och en lätt rodnad. Injektionsbehandlingar bör undvikas på området 2 veckor före och efter utförd behandling. Kraftfulla hudvårdsprodukter/receptbelagda preparat bör användas med försiktighet dagarna efteråt.

För att undvika infektion bör du helt avstå från följande det första dygnet:

  • Hård fysisk träning
  • Varma bad, jacuzzi eller bastu
  • Brun utan sol
  • Smink eller kraftfulla hudvårdsprodukter
  • Sol och UV-strålning

Försiktighet med sol är ett måste då huden är betydligt känsligare direkt efter en behandling och har därför lättare att bilda pigmenteringar om huden utsätts för UV-strålning. Grundtanken med Dermapen är dessutom att stimulera huden och öka dess egna produktion av kollagen och elastin, något som blir försämrat om man är oförsiktig med sol och UV-strålning. För optimalt resultat efter behandlingen bör man alltså dagligen använda sig av ett fullgott solskydd, oavsett väderlek och årstid.

För bokningar och ytterligare information, kontakta oss på: +46 739071380.